Sportstøj

 
 
 

Sportstøj, hvorfor?

Sportstøj er en bred betegnelse. Den dækker over tøj, der bruges til sport, er meget åndbart, og nemt at bevæge sig i. Oftest er sportstøj lavet i et syntetisk materiale, hvilket gør aktivitet meget behageligt. Til gengæld er ulempen, at syntetisk stof er svært at vaske rent, da lugtpartikler kan sætte sig i fibrene, og bliver indkapslet.
Derfor oplever man ofte, at en gruppe sportsudøvere lugter af sved eller kraftig parfume.
Frogskin Active er udviklet til at rense sportstøj helt rent, dvs. fjerne snavs og lugt fuldstændig, så man altid får en ren start.

 

Hvorfor lugter sved?

Sved og svedlugt hænger unægteligt sammen. Men sandheden er, at vi ikke udvikler svedlugt, hver gang vi sveder. Sved består primært af vand og salt, og kroppen frigiver væsken for at regulere sin temperatur. Derfor sveder vi, når vi varmer kroppen op, bl.a. når vi sidder i sauna, sol eller dyrker sport. 

 

Bakterier skaber lugten

Sved i sig selv lugter ikke, og derfor kan det undre, at man lugter under armene? Sved lugter først, når det kommer i forbindelse med bakterier, der sidder på huden. Det er også derfor, det virker forebyggende at vaske sin krop med sæbe. Specielt udsatte områder som under armene, skridtet, fødderne og ansigtet bør man vaske grundigt.

 

Hvad kan man gøre imod svedlugt?

Det er en god ide at forebygge svedlugt som beskrevet ovenfor. Udfordringen kan være at bakterierne sætter sig i tøjet, hvor de bliver indkapslet og svære at vaske ud. Får man ikke vasket det ud, bliver lugten værre næste gang, man tager tøjet på, da bakterierne "vågner" med kropsvarmen.

 

Hvordan vasker man svedlugt ud af tøjet?

Bruger man almindeligt vaskemiddel, bliver sveden ikke vasket ud. Den bliver maskeret, så det umiddelbart ikke lugter mere, specielt hvis der er parfume i ens vaskemiddel.
Husmoderrådene anbefaler, at man bruger eddike, citron eller anden syre, men det kan skade tøjets fibre eller i værste fald misfarve tøjet.

 

Hvorfor vælge Frogskin Active?

Frogskin Active er udviklet til at fjerne lugt og snavs i tøjet uden at skade det. Det kan det, fordi vi bruger aktive enzymer der "spiser" bakterierne, og derefter bliver til luft. På den måde bliver svedbakterierne nedbrudt, og tøjet bliver rent igen. Vi bruger ikke parfume, parabener MI og farvestoffer, da det ikke har en betydning for effekten af vaskemidlet. Frogskin er produceret af en dansk virksomhed i Danmark.

Har man problemer med sure sko, kan man også anvende Frogskin Active til at vaske dem. Det vigtige er, at skoene kan vaskes - det skal man altid tjekke med producenten. 

 
Frogskin Active 300 ml
79.00
Quantity:
Læg i kurv