Yoga udstyr

 
 
 

Yoga, hvorfor?

Yoga er de senere år blevet meget populært i den vestlige verden. Selve disciplinen oprinder i Indien, hvor man indøvede åndedrætsteknikker, kropsstillinger og moralske forskrifter. Formålet var at opnå den højeste tilstand, altså en saglighed eller forløsning for udøveren.
"Yoga er kontrol af tankebølger i sindet" citat Patanjali.
Yoga kan udføres af alle, unge som gamle, syge som raske, hvilket er en af årsagerne til populariteten.
De klassiske yoga typer bliver sjældent holdt rene i vesten. Her blandes arterne og skaber f.eks. "Power Yoga" eller "Hit Yoga", som holder pulsen højt og samtidig arbejder intensivt med musklerne.

 

Sveder man under yoga?

Det er meget sandsynligt, at man sveder, når man udfører yoga. Det skyldes, at ens puls holdes højt igennem hele træningen. Man kan naturligvis opnå, en styrke og smidighed der gør træningen nemmere, men der er et stykke vej derhen. Indtil da må man leve med, at man sveder under træningen.

 

Skal man være smidig for at dyrke yoga?

Det behøver man ikke. Alle starter på forskellige niveauer, de fleste er usmidige i starten. Men Yoga er med til at strække musklerne lange, lette trykket på senerne, og sørge for at forbedre kroppens smidighed. De første resultater kommer efter kort tid, og man vil se en tydelig forbedring undervejs. Indtil da kan man anvende forskellige hjælpemidler til Yoga, dem gennemgår vi i afsnittet nedenfor.

 

Hvilke hjælpemidler kan man bruge?

Når man starter med at dyrke yoga, kan man anvende forskellige hjælpemidler.
Man kan anvende såkaldte blokke, til at støtte eller hjælpe med at holde de forskellige yoga stillinger. De findes i mange materialer, farver og former.
Derudover skal man til nogle træninger anvende elastikker eller bælter.
Det vigtigste udstyr er dog en yogamåtte. Den skal anvendes ved samtlige træninger, og fås i mange forskellige materialer og farver. Vi vil anbefale en lidt kraftigere måtte, da den vil øge komforten signifikant. Tjek evt. www.yogaudstyr.dk for at få en idé om hvad man kan bruge.

 

Hvordan vasker man sit yoga udstyr?

Yoga udstyr bliver med tiden fedtet og beskidt. Det skyldes primært at øvelserne foregår på gulvet, og at man sveder under træningen. Specielt ens yogamåtte kan blive klistret og lugte.
Både klodser, bælter og yogamåtte kan vaskes i hånden, men det er vigtigt at gøre det med det rigtige vaskemiddel. Bruger man almindeligt rengøringsmiddel vil man kunne maskere lugten en smule, men ikke vaske den helt væk.
Vi anbefaler at bruge Frogskin Active til at rense udstyret.
Bland en smule Frogskin Active op med vand i en spand/skål, og anvend en blød klud til at vaske med. Vask efter med rent vand, og lad udstyret lufttørre.
På den måde bliver svedbakterierne nedbrudt, og udstyret bliver rent igen. Vi bruger ikke parfume, parabener MI og farvestoffer, da det ikke har en betydning for effekten af vaskemidlet. Frogskin er produceret af en dansk virksomhed i Danmark.

 

 
Frogskin Active 300 ml
79.00
Quantity:
Læg i kurv