Vask af uld

 
 
 

Uld, hvorfor?

Hvorfor vælger man et materiale som uld? Det kradser, og er upraktisk.
Der er mange skrøner omkring uld og dens funktion. Fakta er, at uld er meget praktisk, og efterhånden er blevet meget moderne. Uld har en god temperaturregulerende effekt, og er derfor også meget velegnet som undertøj. Specielt undertrøjer er blevet populære, og der er efterhånden mange, der producerer god kvalitet. IceBreaker, Dilling, Helly Hansen osv. Uld kan endda holde på varmen, selvom det bliver vådt, hvilket er meget praktisk, når man eks. står på fjeldet. Da det er meget praktisk og funktionelt, betegner vi det som 'funktionstøj'.

Derfor har vi også udviklet vaskemidlet Frogskin Functional, som er skånsomt, men effektivt, til vask af uld.

 

Hvordan vasker man uld?

Man skal altid følge vaskeanvisningen, som sidder på det lille mærke i tøjet. Dog skal det bemærkes, at man ikke bør vaske uld for ofte. Man kan med fordel lufte tøjet i frisk luft istedet.
Uld er selvrensende, så derfor vil du opleve, at uld der ikke bliver vasket, alligevel vil trække sig sammen, og lugten forsvinder gradvist. Leder man efter en hurtig løsning til rensning, kan man vaske tøjet. Nedenfor kan du se hvordan.

 

Skal man håndvaske uld?

Der er ikke noget klart svar på, om man skal håndvaske eller maskinvaske uld. Håndvask giver dig en bedre føling med, hvor meget vask tøjet har behov for, men øger risikoen for at strække tøjet forkert. Du må ikke gnubbe tøjet. Tøjet skal efter vask skylles grundigt, og du skal trykke så meget vand ud af tøjet som muligt. Det kan være en fordel at lægge tøjet på et håndklæde og trykke til. Efterfølgende bør tøjet tørre udendørs. Pas på med at hænge tøjet op, da vandet vil tynge ulden og strække den.


Kan man vaske uld i vaskemaskine?

Vask af uld i vaskemaskine er noget nemmere. Hvis det er muligt, så vælg uldprogrammet på vaskemaskinen der vil være indrettet til at skåne uld så meget som muligt. Programmet vil sikre korrekt temperatur, centrifugering osv.

Har du ikke et uldprogram (skånevask), skal du sørge for at vaske ved lav temperatur. Uld kan ikke tåle høje temperature, og der er en risiko for at uld krymper, hvis man vasker det for varmt.
Fyld maskine med andet tøj end uld - det meste kan vaskes helt rent ved lave temperaturer, så længe vaskemidlet fungerer.
Brug altid et vaskemiddel der er beregnet til uld og silke, da det vil være mere skånsomt end almindeligt vaskemiddel. Brug ALDRIG et vaskemiddel med enzymer, da det gradvist vil nedbryde fibrene i ulden, og dermed går tøjet hurtigere i stykker.

 

 BØR man lægge uldtøj i blød?

Nej, det bør man ikke! Selvom vaskemidler til uld er skånsomme, vil der være en risiko for at tøjet får skjolder, der sker farveudløb eller afsmitning. Har man uldtøj med pletter eller smudsrander, kan man forbehandle med Frogskin Functional. Kom koncentreret vaskemiddel på pletten eller randen og lad det sidde ca. 10 minutter, før tøjet vaskes som normalt.

 

Kan uld desinficeres?

Ja, man kan desinficere sit uld ved at koge det i en gryde i ca. 10 minutter. Sørg for at der er rigeligt med vand i gryden, og at der ikke røres rundt under kogning. Vask derefter tøjet som normalt.

 

Hvorfor vælge Frogskin functional?

Frogskin Functional er udviklet igennem længere tid. Vaskemidlet er skånsomt, men effektivt, og vasker helt rent. Frogskin Functional fjerner lugte, snavs og kan bruges til at fjerne pletter på uld.
Vaskemidler fra Frogskin er uden parfume, parabener, MI og farvestoffer, da det ikke har en betydning for effektiviteten. Frogskin er produceret af en dansk virksomhed i Danmark.
 

 

 
Frogskin Functional 300 ml
69.00
Quantity:
Læg i kurv