Vask af dun

 
 
 

Hvorfor dun?

Det er et godt spørgsmål, men vi skal lige et smut forbi dun og deres evner, før vi beskriver, hvordan man vasker dem. Naturdun isolerer fantastisk. Derfor har mange producenter af varmt outdoortøj også valgt dun som fyld i deres varmeste jakker. Duntøj har udviklet sig meget siden oprindelsen. I starten var dun upraktisk, fordi dun falder sammen, når de ligger for længe, hvis de bliver våde og hvis de bliver vasket forkert. Derfor oplevede man ofte, at dunene samlede sig i bunden ved syningerne, så de gav en form for pølser rundt i jakken. 

Det problem har producenterne efterhånden fået løst, da jakker, veste, soveposer osv. har mange små rum med dun istedet for få store. Men der er fortsat store krav til plejen af dun, da de er ekstremt sarte.
Frogskin Dun er udviklet specielt til pleje af dun, og vasker effektivt snavs og lugt ud af tøj & udstyr.

 

Hvorfor er vaskemiddel til dun nødvendigt?

Det er der mange gode grunde til.
Først og fremmest skal dun holdes friske, så fibrene ikke falder af "stilken". Det gøres ved at tilføre fugt til dunene, så de holder deres fleksibilitet. 
Derudover skal dun holdes adskilt, så de fortsat kan skabe volumen i de rum, de er anbragt i. Vasker man med almindeligt vaskemiddel, klistrer dunene sammen, og efter noget tid svinder isolationsevnen. Frogskin Dun er udviklet til at holde dunene fugtet men adskilt, da den aktive formel separerer dunene, netop for at isolationsevnen bevares.

 

Hvordan vasker man dun?

Selvom man har valgt det rigtige vaskemiddel, er der stadig nogle ting, man skal huske.

Følg altid vaskeanvisningen. Selvom vores råd er præcise, kan det ikke udelukkes, at der er en anden vaskeanvisningen på dit tøj/udstyr.

Vask ikke for meget ad gangen. En sovepose ad gangen, to hovedpuder ad gangen, to jakker ad gangen, en dyne ad gangen, osv.
Årsagen er, at tøjet skal have plads til at bevæge sig, så dunene ikke bliver trykket sammen. Som beskrevet, ødelægger det isolationsevnen, og det betyder dårlig performance.

Vask gerne med vaskebolde eller tennisbolde i maskinen, så de kan bokse lidt i tøjet/udstyret.

Når tøjet/udstyret er færdigvasket, er det en fordel at tørretumble det med vaskebolde/tennisbolde. Det vil give den sidste hjælp til, at dunene deler sig igen. Har du ikke mulighed for at tørre i tørretumbler, kan dunene lufttørre. Når de er tørre, er det en god ide at ryste tøjet/udstyret en del, så dunene deler sig og fluffer up.

 

hvorfor vælge Frogskin Dun?

Er et vaskeprodukt, der er effektivt til vask af tøj og udstyr, der indeholder naturdun.
Frogskin Dun er specielt udviklet til at vaske helt rent, samtidig med at det plejer dunene i det tøj/udstyr, der bliver vasket. Det sikrer, at tøjet fortsat har en høj isolationsevne, og at man får en ren start hver gang!
Kan bruges til håndvask - men følg altid vaskeanvisningen på det produkt der skal vaskes.

Frogskin Dun er skånsomt men effektivt, og vasker helt rent. Frogskin Dun fjerner lugte, snavs og holder dunene smidige og adskilt.
Vaskemidler fra Frogskin er uden parfume, parabener, MI og farvestoffer, da det ikke har en betydning for effektiviteten. Frogskin er produceret af en dansk virksomhed i Danmark.